Noves activitats formatives del Programa Mentoria d’Entrenadores

Un grup d’entrenadores mentoritzades han pogut assistir, en directe, a sessions d’entrenament de diferents equips catalans professionals.

El Programa Mentoria d’Entrenadores de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) segueix en marxa amb l’objectiu, una temporada més, de potenciar una major participació, permanència i visibilització de la dona com a entrenadora de bàsquet.

En aquest sentit i en el marc d’una nova activitat de formació continuada que té com a referent l’elit del Bàsquet Català, durant aquest mes de febrer i març un grup reduït d’entrenadores mentoritzades han pogut assistir a sessions d’entrenament en directe dels següents equips catalans professionals: Uni Girona de Lliga Femenina, Bàsquet Girona d’ACB, Joventut Badalona de Lliga Femenina Challenge, i l’equip de Lliga Femenina 2 del programa d’alt rendiment esportiu Segle XXI desenvolupat per l’FCBQ. Aquesta nova activitat, possible gràcies a la col·laboració dels diferents clubs catalans, permet a les entrenadores mentoritzades poder adquirir una formació de caire teòric i vivencial que les permeti compaginar, complementar i donar continuïtat al seu treball setmanal amb els clubs.

Aquest Programa Mentoria d’Entrenadores busca, principalment, donar referentsformació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català arreu del territori i està comandat per un Grup de Treball molt potent, que ofereix un recolzament proper, permanent i individualitzat a les mentoritzades. Liderat per la Directora del Projecte Sílvia Font, entrenadora del Segle XXI i titulada superior, aquest grup de treball es vertebra a través d’un conjunt de mentoresGemma Afonso, Anna Farrés, Paula Pla, Montse Gallegos, Sara González, Marta Mira i Iolanda Santiago).

El projecte Bàsquet Femení, que té el recolzament de l’Institut Català de les Dones, és una iniciativa transversal de la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu d’arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d’un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d’un canvi. Sota el lema #DemanaCanvi i de la seva marca corporativa específica, aquest projecte disposa una estructura marcada, que neix d’un programa constituït per diversos eixos que el vertebren, i d’una sèrie d’accions a impulsar i potenciar. Es tracta d’un projecte viu, dinàmic, i que anirà evolucionant sempre, perquè es vol la implicació de totes les parts i això fa que pugui anar variant, això sí, sempre basant-se en els eixos i objectius inicials establerts.