El Programa Mentoria d’Entrenadores comptarà amb tres noves mentores

Olga Vázquez, Eli Novell i Anna Busquet s’incorporen a un programa que vol potenciar una major participació, permanència i visibilització de la dona com a entrenadora.

La 3a edició del Programa Mentoria d’Entrenadores ja està en marxa amb les primeres trobades de mentores com la celebrada aquest dimecres 27 de setembre a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la presència del president de l’FCBQ, Ferran Aril; la directiva i presidenta de la Comissió de Bàsquet Femení de l’FCBQ, Olga Praderas; i la directiva de l’FCBQ, Eulàlia Vila. El president Aril va aprofitar per “felicitar a les responsables del programa per aquesta iniciativa, així com per les tasques que s’han fet fins ara tot esperant que continuï millorant en aquest tercer any”.

Encapçalat per la directora Sílvia Font, el Programa Mentoria d’Entrenadores vol seguir potenciant una major participació, permanència, millora i visibilització de la dona com a entrenadora de bàsquet. Per aquesta 3a edició, el programa seguirà comptant amb les mentores Anna Farrés, Paula Pla, Montse Gallegos i Marta Mira, a les que s’afegiran les tres noves incorporacions d’aquest curs: Olga Vázquez, Eli Novell i Anna Busquet. Durant la primera trobada, les diferents mentores van poder assistir a una interessant sessió d’assessorament en mentoria a càrrec de la coach professional i l’ex jugadora, Núria Fonts.

Distribuides per tot el territori, les set mentores del Programa Mentoria d’Entrenadores oferiran un recolzament proper, permanent i individualitzat a les entrenadores mentoritzades inscrites. Un curs més, el programa treballarà amb tot un seguit d’entrenadores a les que s’atorgarà la possibilitat d’adquirir una formació de caire teòric i vivencial que les permeti compaginar, complementar i donar continuïtat al seu treball setmanal amb els clubs. Per a qualsevol dubte o consulta sobre el programa, podeu adreçar-vos a basquetfemeni@basquetcatala.cat.

La Mentoria d’Entrenadores és un dels programes desenvolupats pel ‘Projecte Bàsquet Femení’, impulsat des de la Federació Catalana de Basquetbol a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, i que vol donar referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català d’arreu del territori, tant les que s’inicien com les que ja porten molts anys.

Pel que fa al Projecte Bàsquet Femení, aquest compta amb el recolzament de l’Institut Català de les Dones, i té l’objectiu d’arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d’un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d’un canvi, i un primer pas ha estat la campanya #DemanaCanvi, amb la que l’FCBQ ha volgut fer pública la detecció de les mancances existents al Bàsquet Català en temes d’igualtat i de perspectiva de gènere. La intenció de la Federació en aquest sentit, és anar transformant i corregint aquestes deficiències entre tots els agents implicats obtenint resultats a mig-llarg termini.